The American Dream - Deel 4: Alberg en Medunjanin

6 april 2017, 12:44

De Major League Soccer is alweer toe aan haar vierde speelronde. De Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het leven van 'The American Dream'. Met in deel 4: Haris Medunjanin en Roland Alberg.

Haris Medunjanin is vooralsnog onomstreden in de de basisopstelling van Philadelphia Union. De in Bosnië geboren oud-international van Jong Oranje heeft alle wedstrijden dit seizoen volgemaakt. Voor Medunjanin is de stap naar de Verenigde Staten dus een goede geweest, hoewel de ploeg uit de staat Pennsylvania stroef aan het seizoen is begonnen. Union, waar naast Medunjanin en Alberg ook nog Giliano Wijnaldum onder contract staat, pakte slechts twee punten uit de eerste vier wedstrijden en staat onderaan in de Eastern Conference. Een matige oogst voor een club die kwalificatie voor de play-offs als doel heeft. Toch blijft deze doelstelling gehandhaafd. Medunjanin: "Het is nog vroeg in het seizoen, we zijn pas vier wedstrijden onderweg. We moeten gewoon een paar wedstrijden gaan winnen en dan komen we er echt wel bovenop."

Wellicht komen de drie Nederlandse ploeggenoten in Philadelphia in de play-offs tegenover hun landgenoten bij Chicago Fire te staan. Michael de Leeuw, [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/313060/the-american-dream-deel-2-johan-kappelhof/,_blank,Johan Kappelhof] en [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/313062/the-american-dream-deel-3-john-goossens/,_blank,John Goossens] staan alledrie onder contract in Chicago. Een Nederlands onderonsje laat echter nog even op zich wachten: pas op 23 september staat de eerste clash tussen Chicago Fire en Philadelphia Union op het programma. Alberg en Medunjanin verloren afgelopen weekend nog met 2-1 van DC United en nemen het komend weekend op tegen de Portland Timbers.

Een uitgebreide achtergrond van het huidige MLS-seizoen is hier te vinden.

Door: Daan ten Berge

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen