Scorende Traoré zet streep onder gedoe: "Alles in orde"

6 april 2017, 09:12

Dat geluk en ellende dicht bij elkaar liggen in de voetbalwereld, bewijst Bertrand Traoré als geen ander. Waar de aanvaller van Ajax op het ene moment nog met luid gejuich begroet wordt door de eigen fans, kan hij een fractie later zomaar uitgefloten worden. Woensdag was het vooral gejuich, vanwege zijn glansrol in de 4-1 zege op AZ. FCUpdate.nl sprak na dit duel met Traoré.

Na een gezellig onderhoud met Ajax-goalie Andre Onana en AZ-spits Fred Friday komt Traoré als laatste speler de mixed zone van de ArenA binnengelopen. Toch neemt hij de tijd om uitgebreid met ons te praten. Met een lach, want hij is vrolijk. De aanvaller uit Burkina Faso tekende niet alleen uit een voorzet van Justin Kluivert voor de 1-0 tegen AZ, maar 'verdiende' ook de pingel waaruit Lasse Schöne de bevrijdende 3-1 maakte. Zijn eerste eredivisiegoal in anderhalve maand tijd had de Chelsea-huurling wel weer even nodig.

Nog vaak dansen

Waar Traoré onlangs na zijn goal tegen Kopenhagen (2-0) niet juichte omdat hij in de clinch lag met de fans, toonde hij nu veel blijdschap. "Het was ook een belangrijke goal. Bij de eerste voorzet van Daley (Sinkgraven, red.) maakte Tim Krul nog een goede redding – dat zei ik ook tegen hem – maar daarna kreeg ik weer een goede voorzet, ditmaal van Justin. Die wist ik gelukkig wel af te maken", zegt Traoré, die zijn zevende eredivisiedoelpunt van het seizoen maakte. "Ik wil altijd meer en meer. Ik hoop er dit seizoen meer dan tien te maken. En kampioen worden. Hopelijk maakt Feyenoord een foutje."

Traoré was uitzinnig van vreugde na zijn goal, maar hij kwam niet weer met een dansje op de proppen. "Ik had dit keer geen tijd om mijn dansje te doen, omdat ik bedolven werd onder mijn teamgenoten, haha. Ik hoopte een dansje te kunnen doen bij een tweede goal, maar deze is helaas uitgebleven. Misschien in de volgende wedstrijd weer", knipoogt Traoré, die zijn ploeggenoot Davinson Sánchez wel zag dansen na diens geweldige omhaal-goal. "Wauw, wat een doelpunt. Ik stond vlak naast hem en zag hem springen. Dit soort goals kan je niet trainen, ze ontstaan spontaan in een wedstrijd."

Dolberg

"Voor mijn eigen positie heb ik echt geen voorkeur: ik kan in het centrum en op de flanken spelen", vervolgt de voormalig Vitessenaar. "Ze hoeven me alleen maar te vertellen waar ik moet staan. Dan doe ik mijn werk en geef ik honderd procent. Alleen hoeft Peter Bosz me niet in de verdediging op te stellen, haha", lacht Traoré, die doorgaans vanaf rechts speelt maar nu dus even de spitspositie bekleedt.

Alles is nu in orde met de fans

Dan over de haat-liefdeverhouding die Traoré met de fans lijkt te hebben. Of eigenlijk andersom. In het stadion merk je dat er bij de aanvaller net even wat sneller gefloten of gemord wordt bij Traoré dan bij andere spelers. Toch zijn de sores verleden tijd. Een aantal weken geleden sprak de man uit Burkina Faso zich nog niet al te positief uit over de kritische fans en ging het over het niet juichen na een doelpunt en verwijderde Instagram-foto's, maar nu lijkt het weer koek en ei te zijn.

Terug naar Chelsea

We vroegen Traoré of hij al een beeld heeft van hoe het volgende seizoen er voor hem uitziet. De bedoeling is dat hij na zijn uitleenbeurt in Amsterdam terugkeert bij Chelsea. "Mijn doel was om hier zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, mijn steentje bij te dragen aan het team en om de prijzen mee te doen. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen ga ik terug naar Chelsea. Ik werk hier hard om daar in goede staat terug te keren. Na het huidige seizoen zullen we zien hoe dat gaat."

Traoré schat in dat het voor hem wel een realistisch doel is om volgend seizoen te slagen op Stamford Bridge, waar hij nog tot medio 2019 vastligt. "In voetbal is alles mogelijk. Ik geloof in mijn kwaliteiten. Ik blijf hard werken en zie dan wel hoe het loopt."

Door: Koen Jans

[photo,105717,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen