Juventus ondanks nederlaag tegen Napoli naar bekerfinale

5 april 2017, 23:16

Juventus heeft zich geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De ploeg ging met 3-2 onderuit tegen Napoli, maar door de 3-1 overwinning in de heenwedstrijd kon Juventus zich dat permitteren. In die bekerfinale is Lazio, dat dinsdag al in actie kwam, de tegenstander.

Juventus kwam nog wel op voorsprong in Napels. Gonzalo Higuain opende na een half uur de score. Pas na rust viel de gelijkmaker via Marek Hamsik. Higuain zette Juventus vervolgens weer op voorsprong, maar daarna was Napoli aan zet. Dries Mertens was met zijn eerste balcontact als invaller direct trefzeker: 2-2.

Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan kwam Napoli op voorsprong. Lorenzo Insigne was de doelpuntenmaker. Die ene treffer die de thuisploeg nog nodig had om de bekerfinale te bereiken, viel echter niet meer. Daardoor had Juventus genoeg aan de eerdere 3-1 thuisoverwinning.