Room helpt Vitesse aan fortuinlijke zege in Almelo

5 april 2017, 20:30

Vitesse heeft in Almelo een prima thuisreeks van Heracles weten te beëindigen. Na drie thuisoverwinningen legde de ploeg van John Stegeman het af door het missen van een groot aantal kansen en een onfortuinlijk moment van Robin Gosens. De bezoekers profiteerden optimaal dankzij doelman Eloy Room en een doelpunt van Navarone Foor: 0-1.

Beide ploegen konden vol vertrouwen beginnen aan het onderlinge duel in het Polman Stadion. De Almeloërs boekten afgelopen weekend tegen Heerenveen (4-1) de derde thuiszege op rij en zijn vrij van degradatiezorgen. Vitesse won zondag van aartsrivaal NEC (2-1) en strijd nog op twee fronten mee om Europees voetbal.

Henk Fräser gaf Arnold Kruiswijk rust, met het oog op het drukke programma van deze week en de komende maand. Daardoor mocht Alexander Büttner voor het eerst weer starten in Vitesse 1 na zijn rentree bij zijn jeugdliefde. Verder speelde Nathan in plaats van de geblesseerde Adnane Tighadouini. De Braziliaan speelde voornamelijk achter de spits, waardoor Foor vanaf links kwam.

Toch was het uiteindelijk niet Kuwas, maar Büttner die betrokken was bij de voorbereiding van het eerste doelpunt, al kwam de treffer vooral tot stand door toedoen van Heraclied Robin Gosens. De linksback van Heracles stond op de juiste plek om een voorzet van Büttner te onderscheppen, maar maaide finaal over de bal heen. Milot Rashica kon vervolgens de bal ongehinderd terugleggen op Foor, die met een fraai geplaatst schot Bram Castro voor niets naar de verre hoek liet zweven:

0-1.

Het was vlak voor rust een onverdiende treffer voor Vitesse, dat bepaald niet sterk speelde in Almelo en eigenlijk de onderliggende partij was. Zowel Rashica, de man van de assist, als doelpuntenmaker Foor waren onzichtbaar tot het moment van de 0-1 en ook de backs en middenvelders hadden niet hun beste dag. Het was dan ook aan Room en het sterke centrale duo te danken dat de Arnhemmers in de eerste helft overeind bleven.

Ook na rust bleef Heracles de gevaarlijkste ploeg, maar nu stond het houtwerk een snelle gelijkmaker in de weg. Reuven Niemeijer, zaterdag al trefzeker bij zijn debuut, hield bijna zijn één-op-éen moyenne in stand met een prachtige uithaal. De bal eindigde, ver buiten bereik van Room, echter vol op de verre paal.

De gelijkmaker bleef wel in de lucht hangen, zelfs toen Heracles met tien man verder moest. Robin Pröpper kreeg twee dubieuze gele kaarten van scheidsrechter Christaan Bax en moest vertrekken. Bij de eerste prent leek Ricky van Wolfswinkel een overtreding te maken, maar kreeg Pröpper een kaart toen hij de bal in de handen pakte voor er gefloten was. Na een licht vergrijp, kort daarna, was Bax ook buitengewoon streng: een tweede gele kaart en dus rood voor de centrale verdediger, die juist mocht spelen vanwege een schorsing van Mike te Wierik.

De druk hield wel aan op het Arnhemse doel, ook in de slotfase toen de bezoekers eveneens met tien man kwamen te staan. Kevin Diks moest ook vertrekken na twee keer geel en kon met Pröpper de wedstrijd verder afkijken in de catacomben. Daar zagen beide zondaars dat Heracles er niet meer in slaagde om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Vitesse blijft vijfde in de Eredivisie met 45 punten en neemt afstand van Heracles dat elf punten minder heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen