Van Aken opgelucht: "Deze overwinning was zo hard nodig"

Van Aken opgelucht: "Deze overwinning was zo hard nodig"

5 april 2017 – sc Heerenveen kent vooralsnog geen heel lekker 2017, maar dinsdagavond kon er eindelijk weer eens gejuicht worden in Friesland. Mede door een doelpunt van Joost van Aken werd er met 3-0 gewonnen van Sparta en dat zorgde voor de nodige opluchting."We hadden deze overwinning zo hard nodig", zegt de verdediger op de clubwebsite. "Het zat ook niet altijd mee, je hebt misschien het geluk dat we vanavond hadden ook nodig om de stijgende lijn weer te pakken te kunnen krijgen. Vertrouwen is het sleutelwoord. Dat dat ontbrak is, omdat we slechts speelden, ook ons eigen schuld. Het is nu zaak vertrouwen te tanken richting play-offs."

Een ander pluspunt was de rentree van Stijn Schaars, al durfde de aanvoerder nog niet te blij te zijn. "Ik kan niet zeggen hoe ver ik ben. Ik heb vanavond nog maar een half uur gespeeld. Je moet eerst een paar wedstrijden spelen. Ik ga er wel vanuit dat het goed is, maar je weet het niet."

Schaars had een blessure aan zijn spronggewicht. "Daar heb ik zo'n twaalf jaar geleden al eens last van gehad en dat speelde nu weer op. Vermoedelijk omdat ik enkele wedstrijden achter elkaar op kunstgras heb gespeeld. Ik ga in de toekomst zeker kijken of het verstandig is om te spelen op kunstgras want mijn gezondheid is belangrijker dan een wedstrijd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020