SC Heerenveen wint van Sparta bij terugkeer Schaars

4 april 2017, 22:37   Bijgewerkt: 4 april 2017, 22:51

Heerenveen heeft weer eens weten te winnen in het eigen Abe Lenstra Stadion. De Friese club speelde geen wereldpartij, maar scoorde in de tweede helft wel drie knappe goals. Sparta kende geen sterke wedstrijd, en zal met haar achterhoofd al bij het zespuntenduel met stadsgenoot Excelsior gezeten hebben. De wedstrijd eindigde dus in een soevereine 3-0 voor de thuisploeg, waar Stijn Schaars in de tweede helft zijn langverwachte rentree maakte.

In deze midweekse speelronde kregen Heerenveen en Sparta de kans om een kater weg te spoelen. Beide ploegen verloren zaterdagavond vrij kansloos: Sparta verloor in eigen huis van PSV Eindhoven met 2-0, terwijl Heerenveen met 4-1 klop kreeg op bezoek bij Heracles Almelo. Na twee rustdagen mochten de ploegen dus weer aan de bak, maar in een bijzonder slordige eerste helft wisten beide ploegen niet te imponeren.

Met ook nog kansjes voor Pelle van Amersfoort had Heerenveen dus een korte opleving, maar hierna volgde een periode tot aan de rust waarin bij beide ploegen vrijwel niks lukte. De spelers grossierden in balverlies: weinig passes kwamen aan en er waren veel miscommunicaties. Zodoende gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand en onder een luid fluitconcert aan de thee.

Na rust leek er niet veel te veranderen aan het spelbeeld, maar werd de wedstrijd in de 55e minuut opeens opengebroken. Stefano Marzo schatte een loopactie van Van Amersfoort goed in en gaf een perfecte getimede pass, waarop de schaduwspits een waar hoogstandje in huis had. Uit een erg moeilijke hoek tikte Van Amersfoort de bal namelijk subtiel met een boog over Kortsmit heen: 1-0.

Sparta leek hierna geknakt en kwam niet meer aan aanvallen toe. Na een actie van Sam Larsson maakte Reza zelfs nog de 3-0, al leek de spits dit te doen vanuit buitenspelpositie. Zodoende krabbelde Heerenveen op na een matige reeks, en kan bij Sparta de focus helemaal op het duel tegen concurrent Excelsior van vrijdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen