Hoe gaat het op dit moment eigenlijk met Will Grigg?

Hoe gaat het op dit moment eigenlijk met Will Grigg?

4 april 2017 – Zonder dat hij ook maar één minuut in actie kwam op het EK 2016, was Will Grigg de grote held op het eindtoernooi in Frankrijk. Het nummer 'Will Grigg's on fire' was in alle kroegen en stadions te horen, waardoor Grigg het symbool van de voetbalzomer werd. Maar hoe is het, bijna driekwart jaar later, eigenlijk met de international van Noord-Ierland?Omdat Grigg een internationale held was geworden door het nummer dat de hele dag in je hoofd blijft hangen, waren voor de start van het seizoen veel ogen op hem gericht. Zou de spits blijven bij Wigan Athletic, waar hij een jaar eerder met 25 goals goud waard was in de promotie van de League One naar het Championship, of zou hij verkassen naar een andere club? Supporters van Hamburger SV startten een petitie om Grigg naar Duitsland te halen, maar de Noord-Ier bleef in het DW Stadium van Wigan.

Geïnspireerd door het gezang van de supporters beleefde Grigg een prima start van het seizoen. Hoewel hij in de opener tegen Bristol City niet tot scoren kwam, lukte hem dat daarna wel in het League Cup-duel met Oldham Athletic (2-1 verlies) en de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers (3-0 winst). Omdat de EK-held op 20 augustus tweemaal trefzeker was tegen Nottingham Forest (4-3 verlies) en even later ook het net wist te vinden tegen Sheffield Wednesday (2-1 verlies), stond Grigg na zeven duels al op vijf doelpunten.

Daarna stokte de doelpuntenproductie van de Noord-Ier echter. Na zijn treffer tegen Wolverhampton Wanderers (2-1 winst) op 27 september) was Grigg niet meer 'on fire'. Hij maakte nog maar één doelpuntje. Dat gebeurde in het FA Cup-duel met Nottingham Forest (2-0 winst) op 7 januari. In het Championship staat Grigg al 23 wedstrijden droog. In de maanden voor december 2016 was de spits daarom niet zeker meer van een basisplek. Voor de jaarwisseling kreeg Grigg weer zijn kans van manager Graham Barrow, maar in zeventien duels kwam de cultheld niet verder dan nul goals en één assist.

Het seizoen lijkt daardoor als een nachtkaars uit te gaan voor Grigg, die weer uit de startopstelling van Wigan verdween en bovendien door een knieblessure bij de laatste vier wedstrijden niet bij de selectie zat. Op 3 maart speelde de gekwetste spits zijn laatste duel. De magere prestaties van Grigg lopen overigens parallel met de prestaties van Wigan, aangezien de club momenteel voorlaatste staat in het Championship, met zeven punten achterstand op de plekken die recht geven op lijfsbehoud.

Ook bij de Noord-Ierse ploeg kan Grigg geen onderscheidende rol spelen. Sinds het voor hem zo bijzondere EK maakte hij slechts vijftig minuten in de nationale ploeg, in de oefeninterland tegen Kroatië (0-3 verlies, 22 minuten) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (4-0 winst, 28 minuten). Tijdens de laatste interlandperiode ontbrak hij dus wegens zijn knieprobleem. Het vuurtje rond Grigg lijkt, mede door zijn huidige knieblessure, dus even gedoofd te zijn. Wellicht kunnen supporters van een club weer een petitie opstarten om deze weer aan te wakkeren?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019