Haller wil Utrecht alleen verlaten 'als alles op plek valt'

4 april 2017, 08:28

Sébastien Haller maakte afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II (2-0 winst) niet alleen zijn twaalfde doelpunt van het eredivisieseizoen, maar evenaarde met zijn veertigste eredivisiegoal voor FC Utrecht ook de status van meest scorende buitenlander ooit in de Domstad, die nu ook nog deels in het bezit is van Stefaan Tanghe. De vraag is: hoe lang kan Utrecht nog genieten van de Franse goaltjesdief?

"Ik vind dit wel iets om trots op te zijn. Het laat zien, dat ik mijn werk goed heb gedaan en dat FC Utrecht een goede keuze heeft gemaakt door mij hier naar toe te halen", zegt Haller in De Telegraaf over de evenaring van het record van Tanghe. Toch blijft de boomlange Fransman kritisch, omdat hij dit seizoen af een toe een doelpuntloze periode heeft. "Ik ben niet helemaal tevreden over het aantal goals. Dat kon beter. Maar ik ben wel tevreden over wat we als team presteren. Dat is gewoon goed. Ik word blij van wat we op het veld laten zien. In de laatste speelronden wil ik proberen het aantal van vorig seizoen te evenaren", aldus Haller, die vorig jaar zeventien treffers maakte.

De pas 22-jarige Haller kon in het verleden al eens naar China en stond ook in de belangstelling van Engelse clubs, maar bleef bij Utrecht. Mogelijk gaat hij zijn geluk komende zomer wel elders beproeven. "De kans bestaat dat ik vertrek, zoals ik afgelopen winter en de zomer daarvoor ook mogelijkheden heb gekregen. Ik zal er echter alleen op ingaan als alles op zijn plek valt voor iedereen die erbij is betrokken", stelt Haller.

Utrecht kan zich deze week al definitief plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Als het zelf vanavond (woensdag) bij Excelsior wint en Willem II morgen (donderdag) punten morst tegen ADO Den Haag, zijn deze play-offs binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen