Jonker: "De halve Bundesliga staat met de rug tegen de muur"

3 april 2017, 23:56

Ondanks een hattrick van Mario Gómez wist VfL Wolfsburg afgelopen weekend niet te winnen. Door het gelijkspel bij Bayer Leverkusen heeft het nu wel een puntje meer dan nummer zestien FC Augsburg, maar veilig is de ploeg van Andries Jonker nog lang niet. 

Dat geldt overigens voor wel meer ploegen in de Bundesliga. De nummers zes tot en met zestien staan met nog acht speelrondes te gaan binnen acht punten van elkaar. "De halve Bundesliga staat met de rug tegen de muur. De resterende wedstrijden worden zware gevechten", zo wordt Jonker geciteeerd door De Telegraaf.

"We moeten punten pakken en niet rekenen op hulp van anderen", vervolgt de Nederlandse oefenmeester. "We moeten het samen doen: de spelers, de trainers, het bestuur, het overige personeel, de sponsoren en natuurlijk de fans. We moeten hier samen doorheen."

Wolfsburg wacht woensdag een belangrijke confrontatie in eigen huis tegen SC Freiburg. Die ploeg staat achtste, maar is dus ook nog niet zeker. Bij winst komt Die Wolfe (dertiende) op twee punten van haar tegenstander.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen