Red Bull-directeur wil ook Nederlandse club 'vleugels geven'

Red Bull-directeur wil ook Nederlandse club 'vleugels geven'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 april 2017 – RB Leipzig, Red Bull Salzburg, Red Bull Brasil en de New York Red Bulls. De naam van het energiedrankje duikt tegenwoordig in diverse competities op en mogelijk behoort de Eredivisie over een paar jaar ook tot die categorie. Het bedrijf zelf ziet er wel brood in.

Jan Smilde, directeur Red Bull Nederland, zou graag zien dat ze in Nederland eigenaar worden van een club. "Dat zou mijn wens zijn. Dat is enorm interessant voor ons. Onze filosofie is wel om alles te ownen. Dus de club, de naam en het stadion", zo vertelt hij tegenover BNR Nieuwsradio.

Red Bull wil de club bovendien graag opbouwen, dus het zou kunnen dat het zich focust op een team uit de Jupiler League of zelfs nog lager. "We zoeken graag een wat kleinere club die we 'vleugels kunnen geven'. Een club als PSV valt bijvoorbeeld af. Toen we begonnen met RB Leipzig speelden zij nog in de vijfde divisie, maar nu staan ze tweede in de Bundesliga."

Reacties

gerelateerd