Eldense-speler beticht teamgenoten na 12-0 van matchfixing

3 april 2017, 16:02

In de Segunda División B ging Eldense afgelopen zaterdag met 12-0 ten onder tegen FC Barcelona B, waarop de club besloot om alle activiteiten met onmiddellijke ingang te stoppen. Dit tot onvrede van Chiekh Saad, die zijn ploeggenoten van matchfixing beschuldigt.

De aanvaller van Eldense, waar met Hans Mulder een Nederlandse Spanjaard onder contract staat, windt er geen doekjes om. "Er zijn vier spelers betrokken bij matchfixing", zegt Saad tegen RAC 1. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar als het nodig is, dan geef ik de namen van de desbetreffende spelers door. In de kleedkamer stond ik al op het punt om op de vuist te gaan met deze spelers."

"Een half uur voor de wedstrijd zou ik nog starten, maar dat werd nog veranderd. Ze vertelden aan een ploeggenoot dat de wedstrijd gemanipuleerd was en dat hij geen doelpunten mocht maken als hij wilde spelen. Ze hebben mij niet gevraagd. Ik ben ervan overtuigd dat de coach er iets van wist en een aantal spelers ook. De trainer vroeg mij om er nog in te komen, maar dat wilde ik niet. Ik heb ook tegen mijn ploeggenoten op de bank gezegd dat ze er niet in moesten gaan, als ze hun reputatie niet wilden beschadigen. Of er ook tegenstanders bij betrokken waren? Geen flauw idee", zegt Saad vol onbegrip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen