NAC Breda geeft koploper VVV-Venlo pak rammel

31 maart 2017, 22:14   Bijgewerkt: 31 maart 2017, 22:24

Na de 5-2 verliesbeurt bij FC Dordrecht van voor de interlandperiode heeft koploper VVV-Venlo opnieuw een ruime nederlaag geleden in de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn ging vrijdag in de eigen Koel met 0-4 onderuit tegen NAC Breda. De bezoekers uit Noord-Brabant boekten zodoende hun vierde overwinning in successie.

Voor vanavond was het verschil tussen VVV en NAC in het klassement zestien punten in Limburgs voordeel, maar in de onderlinge confrontatie had de lijstaanvoerder duidelijk het mindere van het spel. Cyriel Dessers bracht NAC in de twintigste minuut aan de leiding na voorbereidend werk van Manu García. Tien minuten later tekende Robbie Haemhouts met een knal van afstand, die via de onderkant van de lat in het doel ging, voor de 0-2. Giovanni Korte bracht de bezoekers in de 69ste minuut op 0-3, Dessers was in de slotfase de maker van de vierde NAC-goal. Hij benutte een penalty, die werd toegekend na een overtreding van Jerold Promes op Thomas Agyepong.

Ondanks de tweede nederlaag op rij gaat VVV nog wel stevig aan kop in de Jupiler League. De formatie uit Venlo heeft na 32 speeldagen 69 punten. Dat zijn er elf meer dan nummer twee Jong Ajax. Dat team speelt maandag nog wel thuis tegen Jong FC Utrecht, maar komt als beloftenploeg niet in aanmerking voor promotie naar de Eredivisie. Dat geldt ook voor Jong PSV. Die club staat vierde met 56 punten, één punt minder dan nummer drie FC Volendam heeft. Jong PSV deelt plek vier met SC Cambuur en NAC Breda. MVV (55 punten) en Almere City FC (54) doen ook nog volop mee in de strijd om de tweede plek. MVV speelt zondag bovendien nog de derby tegen Fortuna Sittard.

FC Volendam haalde uit bij RKC Waalwijk. Na een 1-1 ruststand leidde Robert Molenaar zijn elftal in de tweede helft naar een 1-4 zege in het Mandemakers Stadion. Dennis van der Heijden (2) en Enzo Stroo maakten na de pauze het verschil voor Volendam. Stroo had in de vijfde minuut ook al voor de 0-1 gezorgd, Kenny Anderson maakte dertien minuten later gelijk. Met de zege profiteerde Volendam optimaal van de 2-1 nederlaag van Jong PSV op bezoek bij De Graafschap. Piotr Parzyszek (penalty) en Youssef El Jebli waren ervoor verantwoordelijk dat De Graafschap ging rusten met een 2-0 voorsprong. Sam Lammers deed in de slotfase iets terug namens de Eindhovense talenten, maar die konden vervolgens de vijfde opeenvolgende thuiszege van De Graafschap niet meer voorkomen.

SC Cambuur hield aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen een 1-0 zege over. Martijn Barto was een kwartier voor tijd de maker van het enige doelpunt in Leeuwarden. Almere City FC bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen. Ditmaal wonnen de Flevolanders voor eigen publiek met 2-0 van Telstar, door doelpunten van Lars Nieuwpoort voor en Soufyan Ahannach na de pauze.

FC Eindhoven gaf thuis tegen FC Den Bosch een 2-0 voorsprong uit handen, maar pakte uiteindelijk wel drie punten. Dat had het te danken aan treffers van Mart Lieder en Rai Vloet in het laatste kwartier (4-2). FC Oss rolde hekkensluiter Achilles '29 in het eigen Frans Heesen Stadion met 4-0 op. Goalgetter Tom Boere was andermaal de grote man bij Oss. Ditmaal scoorde hij drie keer, waarmee hij zijn seizoenstotaal op 31 goals bracht. Helmond Sport klopte FC Dordrecht met 1-0, Teije ten Den scoorde in de 69ste minuut de enige treffer in het Lavans Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen