Verdonk krijgt weer eens basisplaats bij PEC Zwolle

31 maart 2017, 14:06

Calvin Verdonk was flink uit beeld geraakt bij PEC Zwolle, waar Django Warmerdam de afgelopen tijd veel indruk maakte op de positie van linksachter. De huurling van Feyenoord maakt zich echter weer op voor een basisplek. Omdat Warmerdam vanwege de afwezigheid van Ryan Thomas doorschuift naar het middenveld, mag Verdonk het zaterdagavond laten zien in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (aftrap 18.30 uur).

Thomas scoorde eerder deze week tweemaal voor Nieuw-Zeeland tegen Fiji (2-0 winst), maar kon niet snel genoeg naar Nederland vliegen omdat zijn vlucht uitgesteld werd wegens orkaan Debbie. Thomas, die de afsluitende training op vrijdag moest missen, zit waarschijnlijk wel bij de selectie. Een basisplek zit er echter dus niet voor hem in.

Het opent dus de deur voor Verdonk, die eind november voor het laats in de basis begon. "Januari was echt een dramatisch slechte maand van hem, fysiek zag het er ook gewoon slecht uit. Daarom is hij wat naar de achtergrond verdwenen. Maar hij heeft de laatste weken weer goed getraind, goed gespeeld bij de beloftes. En bij Jong Oranje heeft hij het vorige week uitstekend gedaan. Verdonk heeft zijn kans zelf afgedwongen en die krijgt hij", zegt coach Ron Jans bij RTV Oost. Hij toont bravoure voor het duel met de Kralingers. "Als we winnen van Excelsior, dan moet je je niet verstoppen; dan moet je gewoon meedoen om die negende plaats."

Lees ook: 'Interview: wordt Verdonk de Karsdorp van de linkerflank?'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen