Sevilla bevestigt vertrek Monchi, ervaren rot McAuley verlengt

Sevilla bevestigt vertrek Monchi, ervaren rot McAuley verlengt

30 maart 2017 – Sevilla heeft het vertrek van technisch directeur Monchi donderdagavond definitief bevestigd via haar officiële kanalen. De nieuwe werkgever van de bestuurder wordt AS Roma, waar hij de in oktober vertrokken Walter Sabbatin zal opvolgen.

Bij Sevilla legde Monchi met een sterk transferbeleid de basis voor flinke successen. In de zeventien onder zijn bewind werd onder andere vijf keer de Europa League (eerst UEFA Cup) gewonnen, ook werden er twee Spaanse bekers gevierd. Met toptransfers van onder andere Dani Alves, Sergio Ramos en Ivan Rakitic werd er een winst van meer dan tweehonderd miljoen euro geboekt.

McAuley tekent bij als oudste verdediger van de Premier League
Hij is al 37 jaar oud, maar toch is verdediger Gareth McAuley nog altijd niet versleten. De routinier van West Bromwich Albion is dit seizoen zelfs gedeeld topscorer van de club (zeven goals net zoals Salomón Rondón) en heeft dan ook besloten om er nog een jaar aan vast te knopen.

"Dit geeft mij veel genoegdoening", vertelt de Noord-Ier. "Ik wil de club, de trainer en iedereen die mij helpt om zo fit te blijven bedanken. Ik heb deze beslissing gemaakt, omdat ik het fysiek nog kan opbrengen. De tests laten geen dingen zien, die ik niet kan handelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017