Hertha BSC presenteert plannen voor nieuw en kleiner stadion

30 maart 2017, 17:19

Hertha BSC voetbalt momenteel nog in het Olympiastadion van Berlijn, maar is van plan om in de toekomst een nieuw stadion te openen, zo meldt FOX Sports. Het nieuwe onderkomen van de club wordt een stukje kleiner en zal bovendien meer voetbalsfeer uit moeten ademen.

In het Olympiastadion van Berlijn - ooit gebouwd voor de Olympische Spelen van 1936 - bevat immers een grote sintelbaan. Dit terwijl in de meeste Duitse stadions de tribunes heel dicht op het veld zitten. Bovendien is de capaciteit eigenlijk veel te hoog. Er kunnen ruim 74.000 toeschouwers in, maar gemiddeld is slechts 64 procent van de stoeltjes gevuld. Daarmee ligt de bezettingsgraad van Hertha ver onder het gemiddelde van de Bundesliga (92 procent). Het nieuwe stadion zal dan ook plaats bieden aan 55.000 fans.

De plannen van Hertha - de huidige nummer vijf van de Bundesliga - werden dinsdag onthuld door de club. De intentie is dat het stadion vlakbij het Olympiastadion wordt gebouwd en dat de bouw in 2025 helemaal klaar is. De senaat moet nog wel haar goedkeuring geven. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen