NEC-icoon Leiwakabessy zet punt achter zijn loopbaan

30 maart 2017, 13:17

Jeffrey Leiwakabessy is aan zijn laatste maanden als profvoetballer bezig. Het icoon van NEC zet komende zomer na negentien seizoenen een punt achter zijn leven als prof. De vleugelverdediger vertrekt als speler, maar blijft wel behouden voor NEC. Hij gaat een rol spelen in de technische staf van het eerste elftal en zal ook zijn steentje bijdragen aan de jeugdacademie van NEC en FC Oss.

Leiwakabessy begon en eindigde zijn carrière bij NEC, waarvoor hij acht seizoenen speelde. De linksachter was tijdens zijn loopbaan ook actief in Duitsland, op Cyprus en bij VVV-Venlo. Op het veld speelde Leiwakabessy dit seizoen geen grote rol meer, maar naast het veld wel. Niet alleen in de kleedkamer, maar ook met zijn co-trainerschap bij de NEC-jeugd. Overigens was de back ook al bezig met een trainerscursus.

"Ik ben dankbaar voor alle prachtige jaren die ik voor NEC heb mogen spelen", zegt Jeffrey Leiwakabessy op het digitale thuis van NEC. "Het is raar om er een punt achter te zetten maar ik voel dat het goed is zo. Nu is het tijd voor de volgende stap: mezelf ontwikkelen als trainer en staflid. Het is prachtig dat ik dat bij mijn club kan gaan doen."

Technisch manager Edwin de Kruijff heeft veel respect voor het clubicoon. "Na in totaal twaalf seizoenen en met meer dan 200 wedstrijden in het rood-groen zwart op zijn naam, zijn we ontzettend blij dat we Leiwa bij ons houden na zijn spelerscarrière. Door hem toe te voegen aan de staf van het eerste elftal en de Voetbal Academie, kan Jeffrey een voorbeeldrol blijven spelen voor onze spelers en zijn carrière als trainer verder uitbreiden."

Meer nieuws

Het is niet het enige nieuws bij NEC, dat al druk bezig is voor het volgende seizoen. Zo hebben de NIjmegenaren de éénjarige opties in het contract van Marco van Duin, Wojciech Golla en Mohamed Rayhi gelicht. Nassim Amaarouk (aan Achilles'29 verhuurd) en huurlingen Taiwo Awoniyi, Ali Messaoud en Lorenzo Burnet vertrekken uit het Goffertstadion, wat wellicht ook geldt voor Mikael Dyrestam en André Fomitschow. Toch wordt met dit tweetal gesproken over een langere samenwerking. NEC laat tot slot weten dat het met meerdere spelers in gesprek is over het openbreken van het contract.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen