Martins Indi zou Stoke-maatjes graag weer bij Oranje zien

Martins Indi zou Stoke-maatjes graag weer bij Oranje zien

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 maart 2017 – Als het aan Bruno Martins Indi ligt, dan doet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal weer een beroep op Erik Pieters en Ibrahim Afellay, zijn ploeggenoten bij Stoke City. De centrumverdediger vindt dat het tweetal absoluut thuishoort bij Oranje, zo zegt hij in een interview met FCUpdate.nl.

We vroegen Martins Indi eerst naar Pieters, die zichzelf vorige week openlijk afvroeg waarom hij nog niet weer bij het Nederlandse keurkorps gehaald is. "Ik denk dat Erik zeker goed genoeg is voor Oranje. Dat weet iedereen ook, omdat hij altijd wel in beeld is. Er worden op dit moment alleen nog andere keuzes gemaakt. We hebben natuurlijk ook hartstikke goede voetballers rondlopen in Nederland. Voor Erik is het zaak om gewoon lekker te blijven voetballen bij Stoke. Gelukkig doet hij dat ook."

Martins Indi vindt dat naast Pieters ook zijn andere Stoke-ploeggenoot Afellay weer in aanmerking moet komen voor de nationale ploeg. "Voor Ibrahim geldt hetzelfde als voor Erik, al moest hij natuurlijk wel weer van een lange blessure terugkomen. Maar die jongen doet het echt fantastisch. Ik hoop echt dat hij nog zeker een keer bij het Nederlands elftal zal zitten. Vooral om wat hij al heeft betekend voor het Nederlands voetbal en wat hij kan betekenen voor een spelersgroep."

Met Pieters, Afellay en Martins Indi zit er een heuse Nederlandse enclave bij Stoke. "Dat is niet verkeerd", glimlacht Martins Indi, wiens huurdeal met FC Porto onlangs omgezet werd in een definitieve transfer. "Deze overstap heeft me goed gedaan. Ik heb hier een lekker gevoel", zegt de verdediger, die dit seizoen al 26 basisplaatsen in de Premier League verzamelde en zelfs scoorde in de uitwedstrijd tegen koploper Chelsea.

Martins Indi kwam dankzij zijn puike prestaties bij Stoke weer bij Oranje terug. "Dat zegt iets over mezelf. Ik ben blijven knokken. Het is een mooi verhaal. Alleen is het verhaal nog niet ten einde. Het moet nog mooier worden. Ik kan namelijk niet zeggen dat we met Oranje al uitgespeeld zijn. We gaan gewoon door, met z'n allen. We gaan ons best doen om het WK te halen."

Door: Koen Jans


gerelateerd