Veertien teams uit Tweede en Derde Divisie krijgen strafpunt

Veertien teams uit Tweede en Derde Divisie krijgen strafpunt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 maart 2017 – De beroepscommissie amateurvoetbal heeft veertien clubs uit de Tweede en Derde Divisie één punt in mindering opgelegd wegens het niet voldoen aan de licentieregels met betrekking tot contractspelers. In eerste instantie had de licentiecommissie deze teams nog drie strafpunten opgelegd.

"De beroepscommissie oordeelt dat de reglementen democratisch zijn opgesteld en dat het rechtvaardig is dat alle clubs voldoen aan de regels die voor dit seizoen zijn vastgesteld. De overige veertig clubs in de Tweede en Derde Divisie voldoen wel aan deze voorwaarden", zo is te lezen op de KNVB-website. "De beroepscommissie komt wel tot een lagere straf dan de licentiecommissie amateurvoetbal. De beroepscommissie is van mening dat één punt in mindering meer recht doet aan het eerste seizoen dat clubs moeten werken onder de regels."

Ook heeft de beroepscommissie rekening gehouden met de onlangs besloten aanpassing van de licentieregels over contractspelers voor het seizoen 2017/2018. Amateurclubs in de Tweede en Derde Divisie hoeven dan minder contracten en voor minder uur per week af te sluiten.

De veertien clubs zijn AFC uit de Tweede Divisie, Harkemase Boys en Odin '59 uit de Derde Divisie Zaterdag en Be Quick 1887, Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana '31, Magreb '90, OJC Rosmalen, Quick '20, UDI '19 en Westlandia uit de Derde Divisie Zondag.

Reacties

gerelateerd