Martinez: "Wissels hebben ons spel geen goed gedaan"

28 maart 2017, 22:04

België gaf dinsdagavond een 1-3 voorsprong op Rusland uit handen in een oefenwedstrijd. Bondscoach Roberto Martinez stak na afloop van de wedstrijd de hand deels in eigen boezem. Maar ook de mentaliteit van zijn spelers kon beter, vond hij.

"Ik ben heel teleurgesteld", zei Martinez na afloop tegen Belga. "We waren hier naartoe gekomen om een goede wedstrijd te spelen en we mogen die 1-3 nooit meer uit handen geven. Ik zie meerdere redenen waarom we in de laatste twintig minuten zo slecht waren. De zes wissels die ik heb doorgevoerd, hebben er geen goed aan gedaan. Dan valt de intensiteit weg, het team laat de teugels vieren en dan zakt de concentratie: het gevolg zijn tegendoelpunten. Maar dit elftal moet ook meer een winnaarsmentaliteit kweken."

Toch zag Martinez niet alleen maar de negatieve kanten van de oefenwedstrijd in Sotsji. "We mogen niet vergeten dat het ook zeventig minuten goed was, pas in de laatste twintig minuten sloeg het helemaal om. We wisten ook hoe we die 3-5-2 van de Russen moesten ontgrendelen en we dwongen kansen af. Vandaag leek het wat op die wedstrijd tegen Nederland: ook toen waren we beter en dan moet je gewoon winnen", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen