Van Marwijk boekt met Saudi-Arabië ook winst op Irak

28 maart 2017, 21:43

Saudi-Arabië heeft dinsdag opnieuw een overwinning bijgeschreven in de WK-kwalificatiereeks. Het land boekte een 1-0 zege op Irak. Daardoor komt de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk weer op gelijke hoogte met Japan, dat eerder al met 4-0 van Thailand won.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel zo'n tien minuten na rust. Middenvelder Yahya Al Shehri was trefzeker. Daardoor komt Saudi-Arabië op zestien punten uit zeven wedstrijden te staan. Japan heeft hetzelfde aantal punten maar een beter doelsaldo. Australië won met 2-0 van de Verenigde Arabische Emiraten en staat met dertien punten derde in groep B.

De eerste twee ploegen zijn automatisch geplaatst voor het eindtoernooi in Rusland. De nummer drie speelt een play-off. Eerder deze week werd al met 0-3 van Thailand gewonnen. De eerstvolgende wedstrijd voor Van Marwijk en Saudi-Arabië is op 8 juni tegen Australië.