Iran met Reza en Jahanbakhsh te sterk voor China

Iran met Reza en Jahanbakhsh te sterk voor China

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 maart 2017 – Iran kan de tickets voor Rusland al bijna gaan bestellen. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz versloeg dinsdagmiddag China met 1-0. Iran gaat in kwalificatiegroep A aan kop met zeventien punten. Het land is tot nu toe nog altijd ongeslagen.

Iran kwam kort na rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Mehdi Taremi. Dat bleek genoeg om de drie punten binnen te halen. In zeven wedstrijden boekte het land vijf overwinningen en werd er tweemaal gelijk gespeeld. Iran incasseerde nog geen tegendoelpunt. Alireza Jahanbakhsh speelde 88 minuten mee terwijl Reza Ghoochannejhad na 72 minuten naar de kant werd gehaald. Bij winst op Uzbekistan in de volgende kwalificatiewedstrijd is Iran definitief geplaatst voor het eindtoernooi in Rusland.

Overige wedstrijden
Ook de nummer twee in groep A, Zuid-Korea, wist dinsdag een overwinning te boeken. Syrië werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Jeong-Ho Hong in de vierde minuut. Zuid-Korea komt daardoor op twaalf punten. Ook Uzbekistan-Irak eindigde in 1-0. Odil Akhmedov was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Uzbekistan is de nummer drie in groep A met twaalf punten terwijl nummer laatst Qatar vier punten heeft.

gerelateerd