FIFA schorst Messi voor vier duels na beledigingen

28 maart 2017, 16:37

De FIFA heeft Lionel Messi een schorsing opgelegd voor het beledigen van assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili. De Argentijnse sterspeler moet vier duels toekijken. Daardoor moet hij het duel van dinsdagavond tegen Bolivia aan zich voorbij laten gaan.

Daarnaast kan Argentinië ook geen beroep op Messi doen tijdens de wedstrijden tegen Uruguay, Venezuela en Peru. Pas op tien oktober, wanneer de uitwedstrijd tegen Ecuador op het programma staat, mag de aanvaller weer in actie komen voor zijn land. Daarnaast krijgt hij nog een boete van 10.000 Zwitserse Frank. 

Messi was het tijdens het kwalificatieduel met Chili niet eens met enkele beslissingen van Van Gasse. Dat liet hij duidelijk merken en na de wedstrijd weigerde de Barcelona-aanvaller de hand van de Braziliaan te schuden. Op videobeelden zou zijn vastgelegd dat Messi enkele scheldwoorden naar de assistent zou hebben geroepen.

Argentinië is na dertien speelronden in de Argentijnse kwalificatiereeks de nummer drie. De voorsprong op nummer zes Chili is echter maar drie punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen