Japan en Australië verhogen de druk op Van Marwijk

28 maart 2017, 14:28

In groep B van de Aziatische WK-kwalificatie hebben Japan en Australië allebei geen fout gemaakt. De landen wonnen respectievelijk Thailand (4-0) en de Verenigde Arabische Emiraten (2-0), waardoor de druk toeneemt op het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk, dat later op dinsdag nog tegen Irak.

Japan had de wedstrijd al binnen twintig minuten binnen. Shinji Kagawa zette al snel een paar verdediger op het verkeerde been, alvorens hij rustig de openingstreffer binnenschoof. Even later tekende Shinji Okazaki voor alweer zijn vijftigste treffer in de nationale ploeg. Hij is de derde Japanner die die mijlpaal bereikt. Na een klein uur spelen knalde Yuya Kubo de 3-0 in de bovenhoek. Voormalig VVV-Venlo-verdediger Maya Yoshida kopte in de slotfase nog de eindstand op het scorebord.

Australië profiteerde tegen de Verenigde Arabische Emiraten vooral van haar standaardsituaties. Al na zeven minuten kopte Jackson Irvine via een tegenstander binnen en in de tweede helft torende Mathew Leckie boven alles en iedereen uit, alvorens hij het doel trof.

Het is voor Saoedi-Arabië cruciaal om te winnen en zodoende weer op gelijke hoogte met Japan te komen en de voorsprong van drie punten op Australië te herstellen. In de laatste drie speelronden kan er immers nog van alles gebeuren. De drie landen die strijden om de twee WK-plekken treffen elkaar namelijk allemaal nog één keer. De uiteindelijke nummer drie zal nog een play-off moeten spelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen