Duitse politici zetten vraagtekens bij WK-organisatie Rusland

28 maart 2017, 08:22

Het WK vindt volgend jaar plaats in Rusland, tenminste dat is de planning. In Duitsland is in de politiek de discussie over het land begonnen. Verschillende partijen zijn kritisch op de organisator, waar afgelopen weekend honderden mensen werden opgepakt tijdens protesten tegen corruptie.

"Een land dat de meest elementaire burger- en grondrechten niet kan garanderen, kan geen WK organiseren'', stelt Michael Fuchs, vice-voorzitter van de fractie van CDU/CSU, volgens Het Algemeen Dagblad. "Dit zal veel fans er van weerhouden naar Rusland te vliegen. De boycot van sportevenementen moet een zeldzame uitzondering blijven, maar Rusland begeeft zich al een tijd op gevaarlijk vlak."

Fuchs staat daarin niet alleen. Ook Gernot Erler van de SPD - die sinds 2014 verantwoordelijk is binnen de Duitse regering voor een goede samenwerking met de Russen - uit zijn kritiek op het land. "Sinds Rusland het WK in 2008 kreeg toegewezen, is de situatie in het land verslechterd. De organisatie van een WK afpakken, kan alleen worden genomen door de FIFA."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen