Van Marwijk: "Dit duel is een soort Nederland - Duitsland"

28 maart 2017, 07:56

De naam van Bert van Marwijk wordt in Nederland genoemd als de mogelijke opvolger van Danny Blind. De trainer is momenteel echter wel een stuk dichter bij het WK van 2018 in Rusland. Met nog vier duels leidt zijn Saoedi-Arabië namelijk in de beslissende WK-kwalificatiepoule. Dinsdagavond is Irak de tegenstander.

"Het is een soort Nederland-België of Nederland-Duitsland", vertelt Van Marwijk tegenover De Telegraaf. "De uitwedstrijd speelden we in Maleisië. Irak mag vanwege veiligheidsredenen niet in eigen land spelen en werkt de thuiswedstrijden normaal gesproken af in Teheran, de hoofdstad van Iran. Om politieke redenen kon Saoedi-Arabië daar niet terecht en daarom mocht Irak zelf kiezen waar ze dan wel speelden."

Maleisië was voor Irak een logische keuze, aangezien het land vervolgens een bezoek moest brengen aan Australië. "Wij moesten acht uur vliegen voor de interland tegen het buurland, maar wonnen wel, hoewel Irak een lastige tegenstander is. Het is een fysiek sterke ploeg, die heel sterk is in de duels. Niet voor niets hebben ze afgelopen donderdag tegen Australië een gelijkspel afgedwongen." 

Toch zal Irak dat resultaat dinsdag niet zomaar herhalen tegen Saoedi-Arabië. "Dit is een voetbalgek land. We spelen in een uitverkocht huis met 65.000 supporters, die enorm tekeer gaan en de ploeg geweldig ondersteunen. En dan staan er nog tienduizenden mensen rondom het stadion."

Samen met Japan leidt Saoedi-Arabië in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie. De voorsprong op Australië bedraagt momenteel drie punten. De eerste twee zullen zich direct plaatsen voor het WK, de nummer drie speelt nog een play-off.

Als Saoedi-Arabië het WK haalt, gebeurt dat voor de vijfde keer in de geschiedenis. Tussen 1994 en 2006 was het land er namelijk elke keer bij. Tijdens de eerste poging werd zelfs de achtste finale van het toernooi bereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen