Martinez: "Mogen tegen zo'n team geen tegengoal slikken"

26 maart 2017, 10:45

België speelde zaterdagavond in de WK-kwalificatie met 1-1 gelijk tegen Griekenland. Roberto Martinez was na afloop teleurgesteld vanwege het eerste puntenverlies van de Rode Duivels. Hij stelde dat België nooit een doelpunt zou mogen incasseren tegen een verdedigend ingestelde tegenstander.

Griekenland parkeerde vanaf de eerste minuut in het Koning Boudewijnstadion de bus. Achteraf gezien de juiste tactiek, want de bezoekers slaagden erin een punt te pakken. Martinez veroordeelde de speelwijze van de Grieken niet. "Ik wil de tactiek van Griekenland niet veroordelen. Zij kwamen hier met een plan en hebben dat perfect uitgevoerd. Alles was tegen ons. Het veld leende zich niet tot het ontwikkelen van een goed tempo. We waren onszelf niet aan de bal en slikten een goal vanuit het niets", zei de bondscoach na afloop op de persconferentie.

Vooral over het tegendoelpunt wil Martinez nog uitgebreid napraten met zijn selectie. "Als ik in één ding teleurgesteld ben, dan is het wel over het tegendoelpunt. We mogen nooit een goal slikken tegen een team dat hier zo verdedigend komt spelen", stelt de Spanjaard. "Ik ben teleurgesteld dat wij op dat moment de Grieken hebben gegeven wat ze wilden: we zijn erg gefrustreerd geworden. We moeten nog leren met zulke situaties om te gaan, accepteren dat frustratie erbij hoort."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen