Groep I: Tosun bezorgt Turkije winst, Kroatië koploper

24 maart 2017, 23:08

Turkije kende vrijdagavond in eigen huis weinig moeite met Finland. De bezoekers werden met 2-0 verslagen. Beide doelpunten werden gemaakt door Besiktas-aanvaller Cenk Tosun. Door de overwinning stijgt Turkije voorlopig naar de derde plaats in groep I.

Turkije-Finland

Al voor rust stond de eindstand op het scorebord. Na negen minuten tekende Tosun voor zijn eerste treffer van de avond. De aanvaller schoot raak op aangeven van Olcay Sahan. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak voor de speler van Besiktas. Ditmaal kopte hij raak na een corner: 2-0.

Daarna ging de Turkse storm liggen en beide ploegen kregen geen al te grote kansen. Ook na rust werd er niet meer gescoord. Daardoor boekt Turkije een vrij eenvoudige 2-0 overwinning en stijgt de ploeg naar de derde plaats in groep I met acht punten uit vijf duels. Finland is met één punt de nummer vijf. Bij Turkije kwam FC Twente-aanvaller Enes Ünal zes minuten voor tijd in het veld.

Kroatië-Oekraïne

Het duel tussen Kroatië en Oekraïne was een gevecht om de koppositie. Daarbij trok het thuisland aan het langste eind. Een doelpunt van Nikola Kalinic in de veertigste minuut bleek genoeg voor de zege. Oekraïne zocht nog naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Daardoor gaat Kroatië in groep I met dertien punten aan kop. Oekraïne is de nummer drie. Bij de ploeg van Andriy Shevchenko bleef PSV'er Oleksandr Zinchenko op de bank.

Kosovo-IJsland

IJsland profiteerde van het verlies van Oekraïne en staat na de 1-2 overwinning op Kosovo op de tweede plaats. Al voor rust kwamen de bezoekers op een 2-0 voorsprong dankzij een treffer van Björn Sigurdarson en een rake strafschop van Gylfi Sigurdsson.

Atdhe Nuhiu maakte nog wel de aansluitingstreffer voor Kosovo, maar de gelijkmaker viel niet. Vitesse-aanvaller Milot Rashica viel twintig minuten voor tijd geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Bersant Celina van FC Twente. Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli zat negentig minuten op de bank.