Vardy kreeg doodsbedreigingen na ontslag van Ranieri

21 maart 2017, 08:05

Met 24 doelpunten had Jamie Vardy vorig seizoen een groot aandeel in de verrassende landstitel van Leicester City, maar die heldenrol lijken sommige supporters van de club alweer te zijn vergeten. De 30-jarige spits zegt doodsbedreigingen te hebben ontvangen na het recente ontslag van manager Claudio Ranieri.

Ranieri was in het kampioensjaar de manager van Leicester, maar vorige maand kreeg hij in de vorm van ontslag de rekening gepresenteerd voor het feit dat de club dit seizoen tegen degradatie knokt. Naar verluidt hadden sommige spelers een aandeel in de breuk met de Italiaanse oefenmeester. Onder meer de naam van Vardy werd daarbij genoemd.

"Hartverscheurend", reageert Vardy bij de BBC. Er deed een verhaal de ronde dat de spits na de eerste ontmoeting met Sevilla in de achtste finales van de Champions League (2-1 verlies) met het bestuur van Leicester had gesproken over Ranieri. "Dat verhaal heb ik ook gelezen, maar in werkelijkheid zat ik drie uur bij een dopingcontrole. Maar als een verhaal in de wereld is, dan pakken mensen het op en krijg je dus doodsbedreigingen over je familie, kinderen en meer. Ik heb ermee leren leven, maar het is niet best als mensen zeggen dat ze je vrouw aanvallen terwijl ze aan het autorijden is met de kinderen op de achterbank."

Met Craig Shakespeare aan het roer is Leicester inmiddels gestegen naar de vijftiende plaats in de Premier League. Ook won de Engelse club de return tegen Sevilla met 2-0, waardoor toch de kwartfinales in de Champions League werd bereikt. Daarin is Atlético Madrid de tegenstander.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen