Ambitieuze De Roon krijgt fraai compliment van Mourinho

20 maart 2017, 09:09

Marten de Roon ging zondag met Middlesbrough met 1-3 onderuit tegen Manchester United, maar kan desalniettemin terugkijken op een uitstekend optreden. Dat vond ook José Mourinho, de manager van de tegenstander. De Portugees sprak lovende woorden over de middenvelder, die zich als een vis in het water voelt op Riverside.

"Boro heeft een goed team en een solide middenveld. This kid De Roon is phenomenal", sprak Mourinho volgens The Sun. "Zijn werklust is geweldig. Hij speelt solide en direct met zijn collega-middenvelders en dat maakte het lastig voor ons", aldus Mourinho, die dus wel drie punten pakte met Man United.

De Roon maakte afgelopen zomer de overstap van Atalanta Bergamo naar Middlesbrough, dat met 13,8 miljoen euro een recordbedrag neertelde voor de middenvelder. De 25-jarige speler werd zelfs al opgeroepen voor het Nederlands elftal, waarvoor hij in november debuteerde in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Luxemburg. In de 88ste minuut verscheen De Roon binnen de lijnen voor Bart Ramselaar.

De Roon is blij met de wijze waarop hij zich manifesteert. "Ik heb veel geluk. Ik speel voor een mooie club en leef in een goede omgeving. Toch ben ik wel ambitieus", zegt De Roon. "Ik denk niet dat een overstap naar de top-vijf van Engeland er voor mij in zit, maar ik denk wel dat ik mezelf kan ontwikkelen naar het niveau van een club als Everton. Maar er is nog een lange weg te gaan. Ik moet eerst een van de dragende spelers van Middlesbrough worden. Dat is de volgende stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen