Dramatisch Arsenal krijgt van West Brom nieuwe mokerslag

Dramatisch Arsenal krijgt van West Brom nieuwe mokerslag

18 maart 2017 – In een wedstrijd die gewonnen moest worden is Arsenal tegen een nieuwe blamage aangelopen in de Premier League. De dolende nummer vijf van de ranglijst beleefde op bezoek bij West Bromwich Albion een collectieve offday en ging, mede dankzij twee kopgoals uit hoekschoppen, met 3-1 ten onder. Daardoor verliest de club de aansluiting met de topvier en laait de kritiek op Arsene Wenger verder op.

Dat was al voor de wedstrijd op The Hawthorns het geval, aangezien er een vliegtuig met de tekst 'No contract, Wenger out' boven het stadion vloog. Die actie was op touw gezet door een deel van de fans, maar niet iedere supporter van Arsenal wil dat de bekritiseerde coach vertrekt. Er vloog namelijk ook een vliegtuig boven het stadion die juist wilde dat Wenger bij Arsenal blijft. Het zorgde voor een surrealistisch beeld.

Een zege op West Brom had Wenger wat lucht kunnen geven, maar het tegenovergesteld is zaterdag gebeurd. The Gunners, die vijfde staan, gingen namelijk vrij kansloos met 3-1 onderuit. De ellende begon al in de twaalfde minuut, toen Craig Dawson uit een hoekschop raak kopte na een fout van Petr Cech. Arsenal-sterspeler Alexis Sánchez stelde drie minuten later met een knal onderkant lat orde op zaken, maar in de tweede helft ging het alsnog mis voor de geplaagde ploeg van Wenger.

Kort voor de pauze was Cech overigens geblesseerd uitgevallen, waardoor David Ospina als invaller in het veld kwam. Die wissel pakte niet goed uit voor Arsenal. De keeper greep niet goed in, toen Hal Robson-Kanu in de 55ste minuut voor zijn neus stond. De speler uit Wales profiteerde optimaal en tikte het speeltuig slim in het doel. Een kopstoot van Danny Welbeck spatte kort daarna uiteen op de lat en vervolgens zorgde West Brom voor de beslissing. Waar een kopbal van Arsenal dus op de lat knalde, kopte de thuisploeg in de 75ste minuut wel raak uit een corner. Dawson hing overtuigend in de lucht en klopte Ospina, die er ook bij deze treffer niet goed uitzag. Die goal vormde de beslissing in de wedstrijd. Arsenal maakte een lusteloze indruk en wist ondanks het vele balbezit nauwelijks iets te creëren. 

De cijfers van de ploeg uit Londen zijn pijnlijk, na de nieuwe dreun op The Hawthorns. Het is namelijk alweer de vierde competitienederlaag in vijf wedstrijden in 2017 en de derde uitnederlaag op rij in de Premier League. De grote vraag is nu: hoe gaat het verder met Arsene Wenger? 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017