Vd Looi niet bezig met 'reünie', Maduro terug bij Groningen

17 maart 2017, 17:03

Het is een bijzonder weekend voor Erwin van de Looi. De coach gaat zaterdag met Willem II op bezoek bij FC Groningen, waar hij tot afgelopen zomer werkzaam was en waarmee hij in 2015 de KNVB Beker won. Van de Looi wil in aanloop naar het duel in het Noordlease Stadion niet te lang stilstaan bij het feit dat hij een verleden bij de tegenstander heeft.

Van de Looi: "Het is geen reünie"

"Het is natuurlijk de eerste keer dat ik daar terugkom sinds dat ik daar weg ben als hoofdtrainer en dat is natuurlijk wel speciaal. Het is een club waarmee ik mooie momenten heb beleefd. Het is leuk om al die mensen weer te zien, maar daarna gaat de focus direct op het competitieduel. Het is namelijk geen reünie", grapt Van de Looi op de officiële website van Willem II.

FC Groningen, een concurrent van Willem II in de strijd om plek negen, heeft al acht duels op rij niet meer gewonnen. "Er zal vast wel wat druk zijn bij Groningen", stelt Van de Looi. "Ik denk dat de huidige plek op de ranglijst voor hen een teleurstelling is. Hierdoor moeten wij rekening houden met een stormachtig begin van de Groningers. Zij moeten en wij willen heel graag winnen om zo een gat te kunnen slaan. Zeker met hun thuispubliek erachter zou het moeilijk voor ons kunnen worden." Jeugdspeler Victor van den Bogert, een 17-jarige verdediger, tekende vrijdag een contract tot medio 2020 bij Willem II.

Faber haalt Maduro bij selectie

Bij FC Groningen keert Hedwiges Maduro terug in de wedstrijdselectie. De 32-jarige middenvelder ontbrak de laatste maanden bij de noorderlingen, zodat hij de ruimte had om te zoeken naar een nieuwe club. Die vond hij echter niet. "Hij heeft op de trainingen nog steeds zijn waarde en zijn rol binnen de groep als begeleider en het ondersteunen van een aantal jonge jongens is positief. Vandaar dat Hedwiges zaterdagavond bij de selectie zal zitten, al zal hij zeker niet starten in de basis", vertelt Groningen-trainer Ernest Faber op de clubwebsite over Maduro.

Groningen hoopt zich te herpakken na de 3-1 nederlaag van vorige week bij Roda JC Kerkrade. "We moeten de 'defensieve zekerheid' terug zien te krijgen. We hebben de afgelopen wedstrijden te veel doelpunten tegen gekregen. Vooral ook onnodige goals", vindt Faber. "En daarnaast moeten we zorgen dat we zorgvuldiger zijn in balbezit, want we waren daarin heel slordig. Door die slordigheid worden we heel kwetsbaar en op die manier verloren we afgelopen weekend niet alleen van Roda JC, maar eigenlijk ook van onszelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen