Eagles willen voor smetje op PEC-tijd van Jans zorgen

17 maart 2017, 15:37

Kleurt de IJssel komende zondag rood-geel of blauw-wit? Dat is een vraag die men in de regio rond Zwolle en Deventer al een tijdje bezighoudt. In de Adelaarshorst binden aartsrivalen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle de strijd met elkaar in de zogenoemde IJsselderby.

Ritzmaier twijfelgeval bij Go Ahead

Chris David, Lars Lambooij en Tom Daemen ontbreken wegens blessures nog in de selectie van Go Ahead, dat mogelijk ook niet kan beschikken over Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker brak vorige week tegen PSV zijn onderarm, maar kan met een zogeheten softcase mogelijk toch opdraven in de Overijsselse burenruzie. Hij heeft vrijdag met de groep meegetraind, zaterdag wordt de knoop over zijn meespelen doorgehakt.

"Hoe je het ook wendt of keert, dit zijn natuurlijk ook voor voetballers fantastische duels om te spelen", zegt Eagles-coach Hans de Koning op de clubwebsite over de derby van de IJssel. "Maar los van het emotionele aspect, is het voor ons ook een wedstrijd waarin we weer boven de streep willen komen met Go Ahead Eagles. De manier om dat te realiseren is duidelijk: winnen en de drie punten in eigen huis houden. En hoe dat gebeurt, is van ondergeschikt belang. Zolang we op het veld qua strijd maar de bovenliggende partij zijn en voetballend ons eigen spel proberen te spelen."

Jans: "Zou smetje zijn op vier mooie PEC-jaren"

Coach Ron Jans won de vorige editie van de IJsselderby met 3-1, maar in de Adelaarshorst wist de trainer met met PEC Zwolle nog niet te zegevieren. Omdat hij komende zomer vertrekt, is dit de laatste kans voor hem om drie punten te pakken in het hol van de leeuw. "Het is voor mij iets persoonlijks. Als je drie keer in Deventer hebt gespeeld, dan mag je daar niet drie keer verliezen. Dat zou een smetje zijn op vier mooie jaren bij PEC Zwolle", geeft Jans toe in gesprek met RTV Oost.

Wouter Marinus en Stef Nijland redden de derby niet, maar Django Warmerdam is wel weer fit na zijn enkelklachten. Jans hoopt vooral dat het beter gaat dan vorige week, toen er met 2-0 verloren werd bij Willem II. Mustafa Saymak en Kingsley Ehizibue werden in Tilburg al voor rust gewisseld, maar krijgen in Deventer weer het vertrouwen van Jans. "Ik hou vast aan de wedstrijd tegen Vitesse, waarin we heel goed speelden met deze spelers. Op een paar posities zijn er wel kandidaten om ook te spelen, maar soms moet je ook uit gaan van vastigheden", besluit de oefenmeester van PEC Zwolle, die over een paar maanden als leercursus op de cursus coach betaald voetbal van de KNVB aan de slag gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen