Bosz gooit balletje op: "Zou het aandurven met De Ligt"

17 maart 2017, 07:46   Bijgewerkt: 17 maart 2017, 09:32

Matthijs de Ligt maakt dit seizoen, in het bijzonder de afgelopen weken, een uitstekende indruk bij Ajax. De pas 17-jarige verdediger staat met zijn goede fysiek en voetballend vermogen zijn mannetje bij de Amsterdammers, die donderdagavond met De Ligt in de basis ten koste van FC Kopenhagen (2-0 winst) de kwartfinale van de Europa League wisten te bereiken.

Ajax-coach Peter Bosz tipt bondscoach Danny Blind na de Europa League-wedstrijd in de ArenA min of meer om De Ligt bij de selectie voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije te halen. "Als je ziet hoe hij overeind blijft, is dat geweldig. Ik ben geen bondscoach, maar als ik dat wel was dan zou ik het wel aandurven met hem", zo citeert de clubwebsite de keuzeheer van Ajax. Hij zag De Ligt tegen Kopenhagen tot Ajacied van de wedstrijd benoemd worden.

Omdat Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma er wegens blessures niet bij zijn tegen Bulgarije en ook Daley Blind en Joël Veltman donderdagavond uitvielen met blessures, zou De Ligt in beeld kunnen komen. Bosz zou hier dus niet raar van opkijken, al wil hij de jonge verdediger rustig brengen. Toch kan Bosz er niet omheen: De Ligt maakt indruk. "Ik koos voor hem omdat Kopenhagen grote sterke centrumspitsen heeft. Matthijs is een heel goede mandekker die goed kan koppen en positioneel sterk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen