Ajax bereikt kwartfinale na verdiende zege op Kopenhagen

16 maart 2017, 23:59

Ajax zit morgenmiddag in de koker voor de loting van de kwartfinales van de Europa League. Op eigen veld hadden de bijzonder fel spelende Amsterdammers opvallend weinig te duchten van Kopenhagen, dat aanvallend niets te vertellen had in onze hoofdstad. Omdat Ajax slordig omsprong met enkele kansen bleef het uiteindelijk 'slechts' 2-0, maar daar zal niemand om malen in Amsterdam. Enige smetje op de zege: aanvoerder Joël Veltman viel al vroeg uit aan Ajax-zijde.

Binnen twee minuten had Ajax op voorsprong kunnen staan. Traag uitverdedigen werd door Amin Younes bijna afgestraft, maar Kopenhagen-doelman Robin Olsen was nét iets eerder bij de bal, die daardoor ongelukkig op het been van Younes terecht kwam en naast rolde. Dat was ook meteen het laatste visitekaartje dat de Amsterdammers afgaven, want Ajax kreeg het daarna moeilijk met het snelle storen van de gasten.

Dat bleek na rust door te werken, want de Denen hadden helemaal niets te zeggen in Amsterdam. Zonder zelf al te groots te spelen gaf Ajax achterin niets weg, en had het via Traoré zelfs op 3-0 moeten komen. Uit een snelle counter kreeg de vleugelspeler de bal op rechts van Matthijs de Ligt, kon hij alleen op Olsen af, maar krulde Traoré op slordige wijze de bal nét naast.

Wie dacht dat Kopenhagen daarna een indrukwekkend slotakkoord in petto had kwam er bedrongen vanaf. Integendeel zelfs; Ajax deed er alles aan om de toeschouwers tot de laatste seconde te boeien. De Amsterdammers kregen diverse kansen op 3-0, maar sprongen hier, met name in de blessuretijd, ongelofelijk slordige mee om. Getuige de uitzinnige reactie van de uitverkochte ArenA na afloop waren die slippertjes de ploeg van Peter Bosz echter alweer snel vergeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen