'Belangrijke' Shakespeare voelt zich juiste man voor de job

13 maart 2017, 15:28

Dankzij 3-1 zeges op Liverpool en Hull City mag Craig Shakespeare het seizoen afmaken als manager van Leicester City. Een van de taken van de oefenmeester, eerst de assistent van Nigel Pearson en Claudio Ranieri, is om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De regerend kampioen van Engeland moet dan wel een 2-1 nederlaag in Andalusië wegpoetsen tegen Sevilla.

"Ik voel me zeer comfortabel bij mijn aanstelling tot het eind van het seizoen en kijk daarna wel wat er gebeurt. Ik heb de persoonlijkheid, de rust en de structuur", zegt Shakespeare op zijn perspraatje in aanloop naar het duel met Sevilla. Veel wijzigingen gaat hij niet doorvoeren. "Dat denk ik niet. Het is belangrijk dat je spelers goed behandelt", aldus de voormalig rechterhand van Ranieri. De coach geeft aan dat hij voor het treffen met Sevilla op penalty's oefent met zijn ploeg.

"We moeten nog een aantal overwinningen neerzetten en daarmee groeien op de ranglijst, maar ook in de Champions League hebben we een goede prestatie nodig. Het gaat allemaal om de resultaten", stelt Shakespeare, die veel respect heeft voor Sevilla. "Ze hebben veel Europese ervaring en ik verwacht dat ze weer met een goed positiespel zullen spelen. Ze hebben zeer gevaarlijke aanvallers, waar we ons tegen moeten wapenen", zegt Shakespeare over de nummer drie van Spanje. "Hopelijk slagen we erin om met de steun van ons publiek nog door te gaan."

Drinkwater

Danny Drinkwater sprak zich ook uit over de aanstelling van Shakespeare. "Zijn bijdrage was zeer groot in het kampioensjaar. Hij zorgde voor een goede connectie tussen de manager en de spelers. Hij doet het uitstekend. Namens de spelersgroep kan ik zeggen dat we het mooi vinden dat hij de hoofdcoach blijft op langere termijn", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen