Weer praatkaart voor De Jong: "Beter niet meer reageren"

13 maart 2017, 11:19

De praatkaart, het blijft een vaak voorkomend fenomeen in de voetbalwereld. Vraag maar aan Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV kreeg afgelopen zaterdag wederom een gele prent voor commentaar op de arbitrale leiding. Ditmaal werd hij boos op scheidsrechter Kevin Blom, in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Coach Phillip Cocu is niet blij me de praatkaarten voor De Jong, die na zijn vierde kaart op scherp staat en dus geen volgende gele prent kan lijden. "Normaal gesproken ben ik gewend dat een aanvoerder wel iets kan zeggen. Die regel geldt blijkbaar niet bij alle scheidsrechters. Er is blijkbaar weinig ruimte voor. Ik heb niet gevraagd wat Luuk precies gezegd heeft, maar misschien kan hij maar beter niet meer reageren. Dan krijgt hij ook geen kaart. Het is de zoveelste die hij krijgt voor praten en dat kan dadelijk een schorsing opleveren. Dat kunnen we niet gebruiken", zegt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad.

De Jong ging er zelf ook op in tegenover het ED. "Ik ging misschien wel iets te lang door met praten dit keer, dus met deze gele kaart valt uiteindelijk wel te leven. De vorige die ik kreeg was in de Kuip. Daar vroeg ik alleen of ik iets mocht vragen en moest ik al weg en er kwam een kaart."

Onlangs kreeg De Jong zelfs in de rust een praatkaart, in de met 2-1 verloren kraker tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen