Broertjes De Jong bezorgen PSV winst op Go Ahead

11 maart 2017, 22:22

De gebroeders De Jong hebben PSV zaterdagavond in Deventer de 1-3 zege bezorgd op Go Ahead Eagles. Siem de Jong was vlak rust trefzeker uit een penalty, Luuk de Jong gleed na een kwartier spelen in de tweede helft de 1-2 binnen. Elvis Manu had kort na de pauze nog voor de gelijkmaker getekend, maar de tweede gelijkmaker kon Go Ahead in het vervolg niet meer afdwingen. Sterker nog, Andrès Guardado besliste het duel vijf minuten voor tijd uit een counter.

Voor beide ploegen stonden er vanavond totaal verschillende belangen op het spel. PSV mocht na het puntverlies van Feyenoord en Ajax van vorige week weer een klein beetje hopen op de titel, terwijl Go Ahead vecht tegen degradatie. Het pakte bij Heerenveen tijdens de vorige speelronde een punt, waardoor het tegen PSV aantrad als de nummer vijftien van de Eredivisie. Punten tegen PSV zouden een mooie bonus zijn, gesteund door het thuispubliek ging Go Ahead er vol voor.

De scheidsrechter eiste naarmate de eerste helft vorderde een hoofdrol voor zich op. Hij floot niet voor een pittige overtreding van Sam Hendriks op Siem de Jong en zag ook niet hoe Pereiro PSV-huurling Marcel Ritzmaier in de nek raakte met een elleboogstoot. Ritzmaier moest er later vanaf met een armblessure, zijn vervanger Rochdi Achenteh beging daarna een enorme fout die de 0-1 van PSV inleidde.

Meteen na rust was de voormalig spits van Feyenoord wel trefzeker. Daniel Crowley werd vrijgespeeld, behield het overzicht en vond Manu, die de bal in leeg doel schoot: 1-1. PSV kon weer opnieuw beginnen, maar deed dat uitstekend. In het kwartier dat volgde kreeg Theo Zwarthoed meerdere ballen op zich afgevuurd. De schoten van Pereiro en Siem de Jong waren gevaarlijk, maar Zwarthoed hield zijn doel vooralsnog schoon.

Go Ahead gooide in de slotfase alles op de aanval, wetende dat hekkensluiter ADO Den Haag had gewonnen bij NEC en de Deventernaren dus was gepasseerd op de ranglijst. Leon de Kogel werd ingebracht als stormram, maar de goal viel aan de andere kant. De ingevallen Steven Bergwijn snelde weg op links na een corner van Go Ahead en bediende de meegesprinte Guardado. Van randje zestien schoot de Mexicaan raak: 1-3. PSV deed zo wat het moest doen, Go Ahead zit weer diep in de zorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen