Monaco vloert Bordeaux in aanloop naar 'Manchester City'

11 maart 2017, 18:55

AS Monaco heeft vertrouwen getankt voor de return tegen Manchester City van komende woensdag in de achtste finales van de Champions League, waarin het voor eigen publiek een 5-3 nederlaag moet goedmaken. De Monegasken wonnen zaterdag de thuiswedstrijd tegen subtopper Girondins Bordeaux met 2-1.

Alle doelpunten in het Stade Louis II vielen zaterdag in de tweede helft. Kylian Mbappe Lottin opende in de 68ste minuut de score, waarbij Radamel Falcao de boeken inging als assistgever. Voor de 18-jarige aanvaller was het zijn tiende doelpunt van dit Ligue 1-seizoen. João Moutinho was in de 74ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0, Diego Rolan deed tien minuten later iets terug namens Bordeaux.

Monaco heeft nu 68 punten, waarmee het bovenaan staat in de Ligue 1. OGC Nice is met 63 punten de nummer twee, de streekgenoot bleef vrijdag op eigen veld steken op 2-2 tegen Caen. Paris Saint-Germain staat derde met 62 punten, maar speelt zondag nog uit tegen hekkensluiter Lorient.