Jubilaris Lewandowski helpt Bayern, groot succes Jonker

11 maart 2017, 17:41   Bijgewerkt: 11 maart 2017, 17:47

Niet voor het eerst dit seizoen heeft Robert Lewandowski koploper Bayern München bij de hand genomen. Dankzij twee treffes van de Poolse spits, die bovendien zijn honderdste goal in Bayern-dienst aantekende, werd subtopper Eintracht Frankfurt met 3-0 gevloerd. In zijn tweede wedstrijd als coach van VfL Wolfsburg heeft Andries Jonker direct een groot succes bewerkstelligd. De uitwedstrijd tegen het sterke RB Leipzig eindigde namelijk in een 0-1 zege voor Jonker en co.

Wie de uitslagen van de Bundesliga bekijkt, denkt waarschijnlijk dat Bayern een doodeenvoudige middag heeft gehad tegen Frankfurt, maar dat was niet helemaal het geval. De koploper kende namelijk wat opstartproblemen en kwam al vroeg in de wedstrijd bijna op achterstand. Het was aan Mats Hummels te danken dat Branimir Hrgota na het uitspelen van Manuel Neuer de bal niet in een leeg doel kon schuiven. De verdediger greep geweldig in met een sliding en tikte het speeltuig voor de voeten van de aanvaller weg.

De voorsprong van Bayern op RB Leipzig bedraagt nu tien punten, omdat RB Leipzig zaterdagmiddag onderuit ging. Voor die nederlaag was Andries Jonker met VfL Wolfsburg verantwoordelijk. De enige treffer van de wedstrijd werd al na negen minuten gemaakt, door spits Mario Gomez. Jonker kent zodoende een uitstekende start bij zijn nieuwe club, aangezien hij vorige week bij zijn debuut al gelijkspeelde bij FSV Mainz 05. Overigens werd Riechedly Bazoer na een uur gewisseld bij Die Wölve, Jeffrey Bruma was vanwege een knieblessure absent.

Bij winst op SC Freiburg kon 1899 Hoffenheim nummer drie Dortmund passeren, maar ook de nummer vier van de ranglijst verspeelde punten in de 24ste speelronde. Het kwam namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel in het Schwarzwald-Stadion. Maximilian Philipp was trefzeker namens de thuisclub, Andrej Kramaric bepaalde op het uur de eindstand op 1-1.

SV Darmstadt 98 is dit seizoen het lelijke eendje van de Bundesliga, maar heeft zaterdagmiddag toch de aansluiting weten te vinden met de concurrentie. De hekkensluiter boekte op eigen terrein een 2-1 zege op Mainz, dat in de middenmoot staat. Het team van Torsten Frings sloeg door goals van Aytac Sulu en Sidney Sam (penalty) al in het eerste kwartier toe. Ondanks een rode kaart van Darmstadt-speler Mario Vrancic en een tegengoal van Robin Quaison kort voor rust kwam de zege van de promovendus niet meer in gevaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen