Jonker met Wolfsburg naar Leipzig: "Spelen zonder angst"

11 maart 2017, 14:39

Bij zijn debuut als hoofdcoach van VfL Wolfsburg speelde Andries Jonker vorige week zaterdag met 1-1 gelijk bij FSV Mainz 05. De Nederlandse trainer hoopt zaterdagmiddag zijn eerste zege te pakken, maar de uitwedstrijd tegen RB Leipzig zal geen gemakkelijke worden. Jonker hoopt echter dat zijn team vrijuit gaat spelen.

Wolfsburg, dat zaterdagmiddag om 15.30 uur op bezoek gaat bij Leipzig, staat nog altijd op de teleurstellende vijftiende positie. "Ik wil dat we op de aanval spelen en voor de drie punten gaan, maar dat is natuurlijk geen verrassing", zegt Jonker op de clubwebsite. "We moeten spelen zonder angst, want angst is een slechte raadgever."

De wedstrijden volgen zich in rap tempo op voor Jonker, die daardoor nauwelijks tijd heeft om rustig op gang te komen bij zijn nieuwe club. "Ik kan nu niets anders doen dan focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Als eind maart de interlandperiode aanbreekt, krijg ik de kans om rustig na te denken. Nu moet ik gewoon het team zo goed mogelijk voorbereiden op de duels, voor de rest heb ik geen tijd om rustig te werken."

Overigens zal Jeffrey Bruma zaterdagmiddag niet in actie komen, aangezien hij kampt met een knieblessure. Riechedly Bazoer begint in de basis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen