VVV ruim langs Fortuna, Jong Ajax en Jong PSV onderuit

10 maart 2017, 22:12   Bijgewerkt: 10 maart 2017, 22:20

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel bij laagvlieger Jong FC Utrecht van afgelopen maandag heeft VVV-Venlo de winnende draad in de Jupiler League weer opgepakt. De Limburgse club won vrijdag aan de hand van Ralf Seuntjens in de eigen Koel de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 4-1. Jong Ajax en Jong PSV gingen onderuit tegen respectievelijk De Graafschap (3-2) en Almere City FC (0-1).

Seuntjens maakte drie doelpunten voor VVV, waarmee hij zijn seizoenstotaal op dertien stuks bracht. De aanvaller kopte in de dertiende minuut de 1-0 binnen en was later ook verantwoordelijk voor de 3-1 en 4-1. Emrah Bassan bracht Fortuna in de 21ste minuut uit een vrije trap op gelijke hoogte, Vito van Crooij zette VVV zes minuten daarna weer op voorsprong. Vijf minuten na de 2-1 moest Fortuna verder met tien man, nadat Kamen Hadzhiev zijn tweede gele kaart had gekregen.

Anthony van den Hurk was met drie treffers namens De Graafschap de grote plaaggeest van Jong Ajax op De Vijverberg. De aanvaller zorgde in de twaalfde minuut voor de 1-0, maar door goals van Vaclav Cerny en Frenkie de Jong gingen de bezoekers uit Amsterdam rusten met een 1-2 voorsprong. Van der Hurk herstelde zeven minuten na de pauze de balans en was acht minuten voor tijd ook verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. Ditmaal knikte hij de bal in de verre hoek op aangeven van Dean Koolhof. Voor De Graafschap is het de vierde zege op rij in de Jupiler League.

Jong PSV zakt naar plek vijf

Na het matige optreden van vorige week bij Fortuna Sittard (0-0) stelde Jong PSV opnieuw teleur. Ditmaal gingen de Eindhovense talenten op eigen veld met 0-1 ten onder tegen Almere City FC. Calvin Mac-Intosch maakte in de 72ste minuut het verschil, door raak te koppen uit een corner. Door het verlies zakt Jong PSV naar de vijfde plaats in de stand, FC Volendam en MVV passeerden. Dankzij een goal van Enzo Stroo in de zeventigste minuut, tien minuten nadat Henny Schilder een penalty had gemist voor de club, was Volendam thuis met 1-0 te sterk voor Helmond Sport. Florian Loshaj bezorgde MVV met een treffer in de tiende minuut de winst bij FC Dordrecht (0-1).

VVV is met 66 punten uit 29 duels de koploper in de Jupiler League. Jong Ajax volgt met 57 punten op plek twee, maar komt niet in aanmerking voor promotie naar de Eredivisie. Volendam, MVV en Jong PSV volgen met respectievelijk 52, 51 en 50 punten op de plaatsen drie, vier en vijf. SC Cambuur was voor eigen publiek met 0-1 de mindere van FC Den Bosch, waardoor het naar de zesde positie zakte. De Friezen, die 49 punten hebben, wisten een tegentreffer van Niek Vossebelt in de zevende minuut niet meer ongedaan te maken.

NAC en Telstar gaan te vroeg rusten

Almere City FC en NAC Breda naderden Cambuur tot twee punten. Laatstgenoemde club boekte een 1-0 thuiszege op SC Telstar, dat al in de achtste minuut een rode kaart kreeg. Bryan Ottenhoff werd weggestuurd na een harde overtreding op Mounir El Allouchi. Het bleef vervolgens lang 0-0, maar Cyriel Dessers verloste NAC in de 67ste minuut met zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Opmerkelijk was dat scheidsrechter Ed Janssen drie minuten te vroeg floot voor de rust. Deze drie minuten werden na de pauze ingehaald, waardoor de tweede helft 48 minuten duurde. Wel werd na drie minuten pas van kant gewisseld.

Door doelpunten van Alexander Bannink en Genero Zeefuik in de eerste helft won FC Emmen met 2-0 van FC Eindhoven, Fred Benson en Johan Voskamp (2) hielpen RKC Waalwijk op eigen terrein aan drie punten tegen FC Oss (3-0). In de kelder van de Jupiler League vloerde Achilles '29 Jong FC Utrecht met 0-1. Kurad Sürmeli maakte in de 21ste minuut het verschil op Sportpark De Westmaat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!