The American Dream - Deel 1: Michael de Leeuw

11 maart 2017, 08:00   Bijgewerkt: 10 maart 2017, 16:48

De Major League Soccer is weer begonnen. Deze Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het nieuwe seizoen en het leven van 'The American Dream'. Met in deel 1: Michael de Leeuw.

Voor Chicago Fire was afgelopen seizoen desondanks niet erg succesvol. De ploeg eindigde met slechts zeven overwinningen op de laatste plaats in de Eastern Conference en dus was er van play-offvoetbal totaal geen sprake in de derde stad van Amerika. Dat moet dit jaar wel anders, zo beseft de 30-jarige aanvaller. "We hebben de lat voor komend seizoen hoog gelegd. We moeten ons minimaal kunnen plaatsen voor de play-offs en van daaruit vervolgens kijken wat er voor ons mogelijk is. Zelf wil ik vooral veel speelminuten maken en veel wedstrijden gaan winnen. Doelpunten zal ik ongetwijfeld ook gaan maken. Een voorspelling? Daar waag ik me niet aan, want dat levert alleen maar onnodige druk op."

Toch is hij zijn tijden in Nederland nog niet vergeten. "Met name FC Groningen volg ik nog steeds op de voet. Ze maken een wat moeizaam seizoen door, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze de play-offs alsnog gaan halen."

Chicago Fire is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew. De Leeuw begon de wedstrijd als aanvoerder en stond negentig minuten op het veld. Zaterdagavond (Nederlands tijd) kruist de ploeg uit Chicago de degens met Real Salt Like. In deel twee van deze reeks spreken we overigens met een ploeggenoot van De Leeuw in Chicago: Johan Kappelhof.

Door: Daan ten Berge

Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing op het nieuwe MLS-seizoen

[photo,99961,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen