Lincoln-verdediger: "Aantal Arsenal-fans wil dat wij winnen"

Lincoln-verdediger: "Aantal Arsenal-fans wil dat wij winnen"

10 maart 2017 – Lincoln City wist zich tot verbazing van vriend en vijand bij de laatste acht teams in de FA Cup te scharen, waardoor het de eerste amateurclub sinds 1914 is die zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van het prestigieuze bekertoernooi van Engeland. Daarin staat zaterdag een droomaffiche te wachten op de bescheiden club: de uitwedstrijd tegen Arsenal.

Aan de vooravond van deze wedstrijd is Lincoln-verdediger Luke Waterfall met een prikkelende opmerking gekomen. "Een aantal Arsenal fans zal wellicht willen dat wij winnen", deze woorden laat Waterfall uit zijn mond stromen in gesprek met de BBC. "Als wij goed beginnen, dan krijgen misschien wel 60.000 fans achter ons in plaats van 9.000", aldus de verdediger van de amateurclub.

Waterfall doelt natuurlijk op de feiten dat Arsenal niet lekker draait, in de Champions League over twee duels met 10-2 van Bayern München verloor en dat manager Arsene Wenger het flink moet ontgelden. "Hij staat erg onder druk", aldus de Lincoln-speler. "We geloven in onszelf en zullen de bus niet parkeren. We gaan ons eigen spelletje spelen. We hopen dat de beste spelers van Arsenal binnen de lijnen zullen komen. Dat verwachten we ook, omdat de druk enorm is bij Arsenal."

gerelateerd