Stuivenberg waarschuwt na 2-5: "Bij Barça gebeurde het ook"

10 maart 2017, 07:40

De Belgische burenruzie tussen AA Gent en Racing Genk liep donderdagavond uit op een vernedering voor de eerstgenoemde ploeg. Genk was maar liefst met 2-5 te sterk in de Ghelamco Arena, waardoor het met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League staat. Toch wil de Nederlandse coach Albert Stuivenberg zich nog niet rijk rekenen. Hij wijst hierbij naar FC Barcelona.

"Of het nog verkeerd kan lopen volgende week? We hebben in Barcelona iets unieks gezien, dat kan dus gebeuren in het voetbal", zegt Stuivenberg naar de riante zege op Gent tegen Sporza. Hij doelt daarmee op de 6-1 zege van Barça op Paris Saint-Germain, waarmee woensdag een 4-0 verliespartij weggepoetst werd. "Maar goed, wij moeten er in eigen huis voor zorgen dat we die wedstrijd tot een goed einde brengen. We zetten sowieso stappen als ploeg, dat is duidelijk", ziet Stuivenberg.

De Nederlandse coach was bijzonder tevreden met het optreden van zijn ploeg in het Belgische onderonsje. "Dit is een bijzonder resultaat. Een ploeg die hier vijf keer kan scoren, dat komt niet vaak voor. We hebben goede zaken gedaan. Ik vond ons vooral in de omschakeling heel sterk. We hebben ons spel gespeeld en vooruit verdedigd. Dit is een dik verdiende overwinning", glimlacht Stuivenberg.

Vanhaezebrouck

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck was natuurlijk minder vrolijk gestemd. "Vroeg in de wedstrijd hadden we op 1-0 moeten komen. Een bal vanaf één meter, die moet er altijd in. We slikken te gemakkelijk doelpunten, dan kun je geen wedstrijd winnen", aldus Vanhaezebrouck, ook tegen Sporza. "Enkele jonge mannekes van ons hadden het moeilijk. Als je een aantal spelers niet kunt inzetten, verlies je kwaliteit. Maar uiteindelijk moeten de ouderen hier hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ga de jonkies niet terechtwijzen. Je geeft gewoon te veel weg en je laat te veel liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen