Marzo: "Killer-instinct bij Heerenveen moet omhoog"

9 maart 2017, 16:29

SC Heerenveen beleefde een goede eerste helft van het eredivisieseizoen, maar gleed in 2017 af naar de zevende plaats in het klassement. De Friese club pakte in acht duels slechts acht punten. Stefano Marzo heeft wel een idee wat er beter kan.

"We moeten vasthouden aan ons idee van voetbal, maar moeten aanvallend en verdedigend scherper zijn. Het killer-instinct moet omhoog", zegt Marzo op de clubwebsite. "We moeten zorgen dat we niet zo vaak op achterstand komen, de nul houden en van daaruit voorin misschien iets opportunistischer zijn. Vaker schieten vanaf de zestien en sneller de voorzet erin gooien. Het klinkt simpel, maar geluk dwing je af. Als je niet schiet kan je ook nooit afdwingen dat de bal afwijkt of dat de keeper een keer een foutje maakt waardoor de bal binnen gaat. Daar moeten we vaker naar op zoek gaan."

Komende zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij Excelsior. Marzo zou op Woudestein zijn honderdste wedstrijd voor de club kunnen spelen. "Ik ben er trots op zoveel wedstrijden voor Heerenveen gespeeld te hebben, op naar de tweehonderd", besluit hij strijdvaardig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen