Sergi Roberto: "Ik weet niet hoe ik gescoord heb"

9 maart 2017, 08:02

Sergi Roberto maakte woensdagavond een van de meest memorabele doelpunten ooit voor FC Barcelona. Het jeugdproduct van de Catalaanse grootmacht kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen als invaller voor Rafinha en prikte in de 95ste minuut de beslissende en bevrijdende 6-1 tegen de touwen. Daarmee werd de 4-0 nederlaag bij Paris Saint-Germain weggepoetst en de kwartfinale van de Champions League bereikt.

Roberto was uitzinnig van vreugde na zijn cruciale doelpunt. "Ik weet niet hoe ik gescoord heb", sprak hij na afloop vol ongeloof. "Ik zag de bal van achteren op mij af komen en gooide alles in de strijd", aldus de verlosser van Barça. "Ik zag de bal toen opeens over de lijn gaan. Voordat ik het wist lagen al mijn teamgenoten op me. Dit is een moment dat ik nooit zal vergeten."

"We waren natuurlijk kapot van de wedstrijd in Parijs, maar vanaf het eerste moment zijn we wel blijven geloven in een comeback. Geweldig dat het is uitgekomen", vervolgt Roberto. "We wisten dat het een zware, maar niet onmogelijke uitdaging was. Dit laat maar eens zien dat Barça in staat is om alle uitdaging aan te nemen", zegt de matchwinner. "Toen ik erin kwam hadden we drie goals binnen korte tijd nodig, maar we hebben alles gegeven en dan zie je dat alles mogelijk is in het voetbal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen