Mings vijf duels geschorst na landing met kicks op Zlatan

8 maart 2017, 18:22

Tyrone Mings mag de komende maand op de tribune plaatsnemen bij AFC Bournemouth. De FA heeft de linksback voor maar liefst vijf duels geschorst naar aanleiding van een incident in de wedstrijd tegen Manchester United (1-1), waardoor hij pas op 15 april weer in actie mag komen.

De verdediger had het daarin aan de stok met Zlatan Ibrahimovic. Terwijl de aanvaller op de grond lag, sprong hij er overheen, maar niet zonder het hoofd van de Zweed kennis te laten maken met zijn schoen. Vervolgens kreeg hij een elleboogstoot van de Zlatan

Beide acties werden door de scheidsrechter over het hoofd gezien, maar de tv-beelden waren voor de FA voldoende om in te grijpen. Zlatan kreeg dinsdag al drie duels opgelegd en nu is dus ook de staf voor Mings bekend. Hij mist hierdoor de wedstrijden tegen West Ham United, Swansea City, Southampton, Liverpool en Chelsea.

Bournemouth vindt de straf veel te zwaar en zegt zwaar teleurgesteld te zijn. Volgens de club is het onbewezen dat er enige opzet was bij de actie van Mings. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen