Jørgensen en Schöne wel, Dolberg niet in Deense selectie

8 maart 2017, 16:59   Bijgewerkt: 8 maart 2017, 17:17

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne mogen zich op gaan maken voor een interlandperiode. De topschutter van de Eredivisie en de Ajax-middenvelder zijn geselecteerd voor het WK-kwalificatieduel van Denemarken tegen Roemenië op zondag 26 maart.

Kasper Dolberg zit niet bij de A-selectie van bondscoach Age Hareide, al wordt deze later nog met drie namen uitgebreid. Het ziet er naar uit dat de aanvaller rust krijgt, want hij zit in ieder geval niet in de beloften selectie van het Scandinavische land. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lucas Andersen, die inmiddels bij Grasshoppers zit.

In de selectie zitten verder vier spelers van Ajax-tegenstander FC Kopenhagen, namelijk oud-PSV'er Matias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Cornelius, Peter Ankersen en William Kvist. Ook Andreas Bjelland (ex-FC Twente) en Christian Eriksen (ex-Ajax) behoren tot de spelersgroep.

Denemarken staat na vier duels op een derde plek in groep E achter Polen en Montenegro. Die spelen op 26 maart tegen elkaar. Bij winst in Cluj kunnen de Denen dus profiteren van de onderlinge strijd tussen de twee. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen