Bruma is opgelucht, maar mist 'Bulgarije' waarschijnlijk wel

Bruma is opgelucht, maar mist 'Bulgarije' waarschijnlijk wel

6 maart 2017 – Er is duidelijkheid ontstaan over de ernst van de blessure van Jeffrey Bruma. De centrale verdediger van VfL Wolfsburg heeft een band verrekt in zijn linkerknie en zal daarom drie tot vier weken buitenspel staan. De schade valt dus mee, aangezien er gevreesd werd voor iets veel ergers.

Bruma viel afgelopen weekend tijdens de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 (1-1), het debuut van Andries Jonker als coach van Wolfsburg, uit met een knieblessure. De kwetsuur van de centrumverdediger leek aanvankelijk ernstig te zijn, maar valt dus mee. Dat heeft een MRI-scan op maandag uitgewezen. Een operatie blijkt niet nodig te zijn.

"Het is jammer dat ik het team niet kan helpen in de komende weken, maar ik ben ook opgelucht dat de blessure niet heel ernstig is", zegt Bruma op de clubwebsite over zijn knieblessure. "Het had veel erger kunnen zijn, ik heb geluk gehad. Ik ga er nu alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik zo snel mogelijk fit ben", stelt de verdediger.

Hoewel de blessure dus niet zo ernstig blijkt als verwacht, mist Bruma hoogstwaarschijnlijk wel de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland in en tegen Bulgarije. Het duel is Sofia staat gepland voor 25 maart.

gerelateerd