ErediVisie: de scheidsrechters maken er een potje van

6 maart 2017, 12:16   Bijgewerkt: 6 maart 2017, 22:54

De Eredivisie stond afgelopen weekend op zijn kop. Feyenoord en Ajax wisten voor het eerst in 2017 niet tot winst te komen, in een speelronde die overschaduwd werd door het flinke aantal arbitrale fouten. FCUpdate.nl pikt, zoals op elke maandag in deze rubriek, de opvallendste zaken eruit. Met naast de scheidsrechterlijke dwalingen ook een opmerkelijke boete, een veelscorende verdediger en een nat pak.

Antonia moet De Koning betalen

Moreno on fire

Wat zijn die scheidsrechters aan het doen?

Ook bij Sparta-Feyenoord was het raak. Op Het Kasteel volgden twee arbitrale blunders zich binnen twee tellen op. Eerst floot scheidsrechter Danny Makkelie niet bij een overduidelijke overtreding van Bilal Basaçikoglu op Sparta-doelman Roy Kortsmit, daarna werd er niet geconstateerd dat de bal van Bilal de doellijn gepasseerd had. Waar Feyenoord vorige week tegen PSV nog geholpen werd door de doellijntechnologie, hunkerde het dit keer naar dit hulpmiddel. Maar eigenlijk had het dus niet zover moeten komen, aangezien er al een overtreding gemaakt werd. Het is kwalijk dat de arbitrage bij beide gevallen helemaal fout zat.

{image[317374][right-half][]}En alsof dat nog niet genoeg was, ging scheidsrechter Bas Nijhuis ook de mist in tijdens Groningen-Ajax. Hoewel Andre Onana te veel treuzelde aan de bal, maakte Bryan Linssen natuurlijk gewoon een overtreding op de goalie van Ajax. Daar waren alle partijen het na afloop over eens, waaronder Nijhuis zelf. De roep om een permanente videoscheidsrechter wordt steeds groter, zeker nu de meerwaarde bewezen is.

Koude douche voor Vitesse én Jans

Door: Koen Jans

[photo,105102,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen